Eindelijk terug naar buiten...

Het is nu ruim twee jaar geleden dat Maggie De Block ons 'terecht' heeft aanbevolen: 'Blijf in uw  kot'.

Daarna hadden we te maken met allerlei maatregelen tegen het corona-virus, we hoeven hier geen opsomming te maken. Sinds begin februari is alles weer gaan versoepelen en kunnen we terug de deur uit.

 

Tot verleden week! Dan kregen we binnen een week twee keer de raad om thuis én binnen te blijven.

Deze keer kwam de vraag van onze weermannen, ook terecht, wegens twee zware voorjaarsstormen. 

 

Mocht U zich afvragen: "Het Weer, hoe wordt het gemaakt, dan nodigen we U uit op onze volgende ontbijtlezing.

 

 

 

Samuel Helsen is van kindsbeen af gepassioneerd door het weer. Zijn grootste droom is om ooit weerman te kunnen worden op TV. In 2018 behaalde hij een Master in de richting Geografie, waar hij zich specialiseerde in de weersvoorspelling en klimaatwetenschap. Als onderdeel van z'n opleiding genoot hij een cursus meteorologie en weervoorspelling bij de luchtmachtbasis in Bevekom. Daarnaast heeft hij ook een stage gelopen bij MeteoGroup, een weerbedrijf dat onder meer de weersvoorspellingen voorziet voor VTM weer. Na z'n studies was Samuel enkele jaren actief als klimaatwetenschapper aan de KU Leuven. Momenteel is hij actief als weer- en klimaatexpert en onder meer Meteoroloog bij NoodweerBenelux. Samuel is intussen gekend bij een breed publiek als 'de regionale weerman'. Dagelijks voorziet hij op z'n Facebookpagina een weerpraatje voor de ruime regio van de Zuiderkempen en de regio Mechelen. In z'n vrije tijd schrijft hij vaak weer- en klimaat-gerelateerde blogs voor NoodweerBenelux en EOS-Wetenschap en verzorgt hij regelmatig lezingen over weer- en klimaat.

 

 

 

Af en toe verschijnt Samuel's gezicht wel eens op de regionale TV-zender RTV Kempen-Mechelen om duiding te geven over bepaalde weersituaties. Elke week verzorgt Samuel ook een weerpraatje op regionale radiozenders Radio Apollo en radio 't Zwaantje.

 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en doet U tot 16 maart bij

George Hendrickx, Molenstraat 74, 3140 Keerbergen

telefoon: 015 515407     e-mail:    davidsfonds.keerbergen@gmail.com

of bij

Jozef Van Baelen, Meiboomstraat 28, 2820 Rijmenam

telefoon: 015 51 09 80   e-mail:    Jozef.van.baelen3@telenet.be

- betaling ter plaatse

 

                              Iedereen Welkom!