i.s.m. DAVIDSFONDS ACADEMIE

 

voorjaarscusus

 

VOLKSREPUBLIEK

VAN VERLANGEN

ontwikkelingen in het hedendaagse

China

-> Het gewicht van Hemelse vrede

-> Vrijheid en verzet sinds Tiananmen

-> Rurale migranten en vrouwen,

    maatschappelijke krachten die het nieuwe China bepalen

Sinds eind jaren ’70 voert China een opendeurpolitiek: buitenlandse contacten worden niet langer geweerd, maar juist aangemoedigd. Dankzij dat beleid is de Chinese economie intussen de tweede grootste van de wereld en het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer het de grootste wordt. Maar die forse economische groei hapert de jongste jaren en bovendien heeft ze niet iedereen evenveel voordelen opgeleverd. 

Deze cursus gaat in op de evolutie die de Chinese maatschappij de voorbije dertig jaar doormaakte. Het Tiananmenbloedbad, de positie van de vrouw, de migratie van platteland naar stad, de studentenrevolutie in Hongkong … Geen onderwerp gaat sinologe Catherine Vuylsteke uit de weg om een realistisch beeld te schetsen van de Chinese maatschappij, politiek en cultuur.

 

 

 

Catherine Vuylsteke is sinologe, journaliste, filmmaker en schrijfster. Ze werkte 25 jaar lang voor De Morgen, maakte samen met Hanne Phlypo de bekroonde documentaires Silent Stories en The art of becoming. Sinds 2014 werkt ze voor Knack, Klara (Pompidou) en De Standaard. Ook doceert ze aan de KUL-campus Odisee in Brussel de module buitenlandberichtgeving in de richting journalistiek.

 

Datum :
Woe. 1, 22 en 29 april 2020 van 14 tot 16.30 uur

Locatie :
Sint-Michielsinstituut (Tremelobaan 4, Keerbergen)

Info :
i.s.m. Davidsfonds Reg. Keerbergen
Info: 015 51 54 07 (George Hendrickx) en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

 

Prijs:  

54 euro - zonder cultuurkaart

47 euro - met cultuurkaart

Koffie en syllabus inbegrepan
 

 

   

Met dank aan het Sint-Michielsinstituut in Keerbergen

voor het gebruik van hun locatie