Op zondagmorgen 27 september vieren we samen de 250-ste verjaardag van Ludwig Van Beethoven met een ontbijt en een auteurslezing.

 

Beethoven was één van de allergrootste componisten aller tijden. Tijdens deze lezing brengen we het verhaal van zijn kunstenaarscarriére rijkelijk gestoffeerd met bekende en minder bekende muziek  fragmenten.

 

We beleven zijn moeilijke jeugd in Bonn en zijn verhuis naar Wenen waar hij één van de meest beroemde inwoners wordt van de stad.

 

Beethovens leven spreekt tot ieders verbeelding met al zijn verlangens, relaties en conflicten, zijn verhouding met de 'onsterfelijke geliefde', het drama van zijn doofheid. We maken een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven en werk van één van de belangrijkste persoonlijkheden uit onze Europese cultuurgeschiedenis.

 

Als spreker hebben we HILDE GOEDGEZELSCHAP.

Zij studeerde musicologie aan de KU Leuven en is als leraar muziekgeschiedenis en muziekcultuur verbonden aan de Gemeentelijke Academie Muziek-Woord-Dans in Heist-op-den-Berg.

Daarnaast geeft ze concertinleidingen, lezingen en begeleidt ze educatieve bezoeken aan musea en cultuursteden. Haar passie voor muziek wil ze graag met zoveel mogelijk mensen delen.

 

We starten  deze activiteit om 9.30 u. met een ontbijt in een zijlokaal van onze Sint-Michielskerk en rond 10.15 u.geven we het woord aan de gastspreker.

 

Inschrijven kan tot uiterlijk 22 september 2020 door storting van 20 euro op

rekeningnummer  BE25 0682 0968 0782  en vermelding van 'Beethoven' en uw naam